Top Artists | Agency

Избери артист

Албена Михова

Албена Михова е родена в град Варна в семейство на актьори, което предопределя качването и на сцена още като ученичка. На 16 години вече пее в заведения и то не за удоволствие и кариера, а за да се прехранва. Затова и репертоарът и от рок, кънтри и джаз е много богат. През това време Албена не престава своето обучение и завършва двугодишната школа към театър "Стоян Бъчваров" в родния си град. През 1994 година се записва в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" специалността "Кукли".

Още като студентка е избрана за част от екипа на "Хъшове", където изкарва четири години. Там изиграва различни интересни образи - на Нона Йотова, на Елена Костова, Соколова и т.н. После играе в "Шоуто на Слави" за период от две години. След това Албена приема предложението да играе в комедиините предавания "Бай брадър" и "Пълна лудница".Следват запомнящите се и успешни участия на Албена във „Великолепната шесторка" и „Като две капки вода“.

Паралелно с участието си в телевизията не престава да играе и на сцената на различни театри - "Мелпомена", "Малък градски театър зад канала", "Сълза и смях", "Искри и сезони", "Русенски театър" и др.

Чаровна, запомняща се, провокираща, пееща,…това е Албена Михова - актриса, която с играта си усмихва всеки празник.

Артисти

Всички артисти