Top Artists | Agency

Избери артист

Бате Енчо

Енчо Данаилов е популярен български актьор и телевизионен водещ, известен повече като Бате Енчо от детското телевизионно предаване „Кой е по-по-най“, което той води дълги години.

Постоянната връзка на Енчо Данаилов с театъра през годините, неговата социална ангажираност, желанието му да организира, да създава и да участва е изградила един много по-комплексен образ: участник и организатор на градски тържества, фирмени и частни празници, на обществено значими инициативи като „Сами на пътя”, Кабинет по безапасност на децата и други благотворителни прояви - посещение на домове за деца и болници, засаждане на дръвчета, почистване, работа с КАТ, Гражданска защита, Пожарна, Червения кръст, УНИЦЕФ, читалища, държавни и регионални институции, НПО, фондации и много други.

Артистичните си изяви Енчо Данаилов съчетава и с организационни ангажименти – той е художествен директор на Детския развлекателен Комплекс ”Палавници” (преди "Патиланци"). Енчо Данаилов е член на “Театър На Колела“ и Управител и собственик на “Интерзон Е” ЕООД. Преподава актьорско майсторство, пантомима, куклен дизайн и анимационна режисура в НАТФИЗ, играе в Държавен Куклен Театър – Пловдив, “Свободен Театър” София и Театър “Мю”- София и е гост-режисьор в Държавен Куклен Театър Стара Загора, Държавен Куклен Театър Плевен и град Щип, Македония.
Има осъществени много задгранични турнета в Гърция, Индия, Турция, Корея, Македония, Сърбия, Хърватска, Словения, Румъния, Русия, Чехия, Австрия, Германия, Швейцария, Англия, Япония. Самият Бате Енчо е може би единствения български актьор, който  пее и играе на японски език.
Участва във филмите: "Михаил Строгов", "Демонът на империята", "Под Игото", "След края на света", "Пътуване към Йерусалим", "Бай Ганьо" и много детски филми за БНТ.

Носител е на много национални и международни награди.

Тази богата творческа биография и най-вече многогодишния му актьорски опит, работа и отдаденост на най-малките, го даряват с тяхната непресъхваща любов, превръщайки го в най-обичания и желан гост на децата.

Ако искате децата ви да се усмихват – поканете Бате Енчо!

Артисти

Всички артисти