Top Artists | Agency

Избери артист

Булгара

Булгара е група, която от 2002 година с концертните си, фестивални и клубни участия, и авторския си репертоар използва по един уникален начин:  дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс за да подчертае хармоничната красота на българския фолклор. Преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти БУЛГАРА е от малкото български формации, чийто стил се доближава до понятието уърлд фюжън.

Основни двигатели в 8 члената група са Костадин Генчев (кавал) и Кирил Добрев (барабани), които дават воля на музикалните си виждания, създавайки Булгара. Уповавайки се на опита си като оркестрант и композитор в оркестъра за народна музика към БНР, солист в концерти на „Мистерията на българските гласове”, и на участието си във френско-българския проект „Одисей”.

Една година след създаването си Булгара, печелят наградата за театрално изкуство “Аскеер” за авторска музика към театрален спектакъл "Дивите" по Николай Хайтов. Следват фестивални участия, където френският музикален канал MEZZO ги забелязва и излъчва репортаж за тях. Красотата на тяхната музика е споделена и във филма „Отвъд чертата”. Композициите им са забелязани и от корифея на джаза Милчо Левиев, който ги кани да му партнират в концерт, изнесен на престижната сцена на зала „България”.

С всяко излизане на сцената Булгара пленяват и прeвземат емоционално всяка публика, която се докосне до красoтата на тяхните изпълнения. Кирил Добрев (барабани) е професионален музикант, композитор, студиен продуцен допринесъл и с това, че албумът на Ъпсурт „Попфолк” нямаше да бъде същият без щипката талант, добавен от Булгара.

Видео

Артисти

Всички артисти