Top Artists | Agency

Избери артист

Георги Христов

Георги Христов е роден в София. От малък мечтае да бъде певец и успоредно с обучението си в училище ходи и на уроци по музика. Първата му публична изява била когато е едва 6-годишен и леля му го качва на сцената на бар "Москва", а той изпълнява песента "Bu Bu Bu" на Оскар Бентан,където впечатлява всички с музикалните си заложби. Професионално пред публика пее за първи път 6-годишен на сцената на читалище "Раковски" на празника на училището си. Песента е хитът на Емил Димитров "Моя страна, моя България", която той представя с акордеон.

 След завършване на гимназията през 1981г. веднага кандидатства и е приет в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". В тези години той вече има първите си изяви и популярност в музикалните среди. Още тогава става солист на група "Такт",а през лятото на 1981 г. реализира първия си студиен запис - песента "Следи", на която по-късно прави кавър версия. Съвсем в началото на своята кариера, още студент, Георги Христов гастролира в Монголия и бившия Съветски съюз с Биг-Бенда на Българското национално радио с диригент Вили Казасян.

 Авторите, които първоначално подават ръка на младия талант, са даровитите композиторки Зорница Попова и Мария Нейкова. Те написват първите му песни, с които той печели любовта на широката общественост. Сред тях са "Всяка нежност е за двама", "Накажи ме с любов", "Ще те накарам да се влюбиш", "Дали си разбрала"...

 Съвсем скоро следват и участията на Георги Христов на престижните фестивали "Златният Орфей", "Мелодия на годината", "Бургас и морето", "Пролетния радио-конкурс”...където печели първите си награди. И така, много скоро младият певец с впечатляващи вокални качества завладява сърцата на публиката и привлича много свои почитатели. Не закъсняват и поканите към него за концерти в чужбина - Европа, Азия, САЩ...от където донася и поредните  си отличия  и Гранд При.

 През годините Георги Христов не престава да обогатява репертоара си и в стилово отношение. Изпълнява както песни от течението на модерния поп - балади, диско, латино и рок, така и фолклор от различни краища на България. Правил е кавърверсии на хитове на едни от най-големите световни звезди. Автор е на музиката и текста на по-голямата част от песните в репертоара си.

 Днес името Георги Христов се свързва с понятия като професионализъм, изисканост, стил и престиж. Превръща се в марка, символизираща успеха и вечният стремеж към израстване. Всяка поява на Георги Христов в публичното пространство демонстрира огромна стъпка напред в творческото му развитие като резултат от личен труд и стремеж към усъвършенстване.

 Георги Христов е сред най- големите имена в българската популярна музика, който със своята забележителна кариера допринася за него винаги се говори с огромен респект и уважение – и от колеги и най-вече от публиката,чиято вярност и любов  той  счита за най-голямата си награда.

Артисти

Всички артисти