Top Artists | Agency

Избери артист

Група Диана Експрес

Диана Експрес е сред малкото български групи, които признанието и любовта на публиката нарежда сред най-обичаните групи за всички времена.

Създадена от Митко Щерев  през 1974 год , от групата са тръгнали имена като Васил Найденов, Георги Станчев ,Чочо Владовски, Юксел Ахмедов и Илия Ангелов.

 Има две важни особености, които допринасят група „Диана Експрес” да се нареди безапелационно сред български легендарни групи. Първата: Тя е авторска група, поради факта, че музиката и аранжиментите са на Митко Щерев. И втората: че в „Диана Експрес” са свирили над 25 музиканти и певци,а групата и след 43 години е все още на сцената в превъзходна форма за радост на многобройните си почитатели. 

Група с над 3000 концерта в България и зад граница и най-вече - десетки непреходни и обичани от поколения хитове: ”Блус за двама”, „Две праскови и две череши”, Утре”, Влюбено сърце”, „Балада за Пловдив”, „Адаптация”, „Душа”, „Молитва за дъжд”, „Есен”, Северина” и др., сътворени от творческия гений на Митко Щерев, който е в основата на това днес група Диaна Експрес да е с обществен статут на Легендарна група.

Група Диана Експрес - отново на концертната сцена в състав:

Митко Щерев - основател, пиано, Хаммонд орган;
Илия Ангелов - вокален солист и китара;
Живко Топалов - бас китара и вокал;
Бисер Йосифов - ударни;
Атанас Копчев - китара

Diana Express @ Studio 5

Видео

  • Диана Експрес - Блус за двама пусни
  • Диана Експрес - Душа пусни
  • Диана Експрес - Есен пусни
  • Диана Експрес - Утре пусни

Артисти

Всички артисти