Top Artists | Agency

Избери артист

LUCAS MASCIANO (Аржентина)

С КИТАРА НА ПЪТЯ

 Един аржентинец обикаля света и покорява публиката с чар и романтично вдъхновение, с музиката си, която сам твори…

 Това е Lucas Masciano. Родения в Chivilcoy, провинция Буенос Айрес, започва да свири на китара, когато е 8-годишен и прави завидна кариера в родината си, издавайки 3 албума.

 Свободолюбивият му нрав, обаче го подтиква към поредното смело решение, което променя изцяло посоката на неговия жизнен път.

 През 2002 г. Лукас взима своята китара и се качва на първия самолет за Европа. Каца в Барселона, където никой не го очаква… и започва да свири като уличен музикант. Бързо сформира улична банда от прекрасни музиканти и чудото не закъснява.

 През 2003 г. на улицата го забелязва David Otero от известната поп-рок испанска група El Canto del Loco и кариерата му отново шеметно се завихря. Следват десетки звукозаписи, издаване на албуми, медийни изяви и ротации на синглите му в челните места на испанските класации. Всичко това е съпътствано от стотици концерти и турнета, както в Испания, така и в цяла Европа, а също в родината му Аржентина, Мексико и много други държави по света.

 Работата му го среща на сцените и в звукозаписните студия с много изявени творци като David Otero, Shuarma, Pancho Varona, Rebeca Jiménez, Rebeca Giménez, Rafa Pons, Shuarma Líder del Elefantes, Rubén Pozo de Pereza, Pancho Varona,Antonio García de Diegoс и т.н., които в различни формати, стават част от творческия му път.

 Дори създава собствена звукозаписна компания, но после (в типичен негов стил) изведнъж решава да замине за Индия - влюбва се в нейната култура и дълго време твори там. Известният индийски филмов режисьор Raman Prawall избира песен на Лукас за филма си Main Aur Charles.

 После отново се връща в Европа и отново е на път, за да прави концерти. Този път стига до Балканите (България, Македония и Румъния), завладява Ботуша и Латинска Америка. 

 Записва поредния си албум, роден по пътищата на Европа “От Париж до Трансилвания”. Това е новаторски проект, който отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Дискът е записан с участието на улични музиканти, срещнати от бандата на Лукас “Маскиано” по време на турнето му от Париж до Трансилвания.

 Пише книга и заснеме няколко документални филма, един от които е продукция на Българската Национална Телевизия.

 Така неспокойната му и вечно търсеща душа открива и нашата страна. Влюбва се от пръв поглед и още с първите си изяви, българската публика е запленена от магията на неговите песни и глас.

Следва турне в Мексико и Испания, но някаква магия го връща отново в България, която той избира, за да излее в музика всичко, което е събрала творческата му натура през последните години.

 Може да се насладите на музиката на Lucas Masciano в

Spotify, Apple Music, Google Music

 

Артисти

Всички артисти