Top Artists | Agency

Избери артист

Орлин Горанов

Изпълнителят на най-красивата българска поп-песен “Светът е за двама” (“Даже мен да ме няма...”) е роден в малкия балкански градец Берковица. 

 Още съвсем малък започва своята кариера на певец от световноизвестния български детски хор "Бодра смяна". Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето тръгва и друго легендарно име в нашата забавна музика – Тоника СВ. Превзел естрадата, Орлин решава да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкова рядък глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене. 

 Лауреат е на множество награди, между които Първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен София през 1978 г. с песента „Интимно“, Първа награда на Шлагерфестивал в Дрезден (1981), Трета награда на "Интерталант" (Прага, 1981), Голямата награда на "Златният Орфей" (1984), Първа награда с песента „Пътища обратни“ на фестивала „Бургас и морето“.

Доказа, че добре се оправя и с актьорската работа. През 2009 г. се снима във филма "Мисия Лондон", където се превъплъщава в образа на президент на Република България. 

 Той е един от най-предпочитаните певци, канен за съвместни записи – с Камелия Тодорова, Кристина Димитрова, Нели Рангелова, а през последната година беше хит в програмите на елитните партита по морето заради испанското си парче с Мариана Попова. Също така е един от предпочитане изпълнители за различни церемонии и фирмени тържества. 

Артисти

Всички артисти