Top Artists | Agency

Избери артист

Силвестър Силвестров

Силвестър Силвестров е български актьор и шоумен. Роден е на 10 май 1972г. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Снежина Танковска през 1997г. Освен като артист, Силвестър Силвестров се изявява като сценарист и текстописец. Автор е на много телевизионни реклами и песни.

Кариерата му на актьор започва още в първи курс с представлението "Отело - Мяра за Мяра" в Малък градски театър "Зад канала“. Работил е с режисьори, като Гриша Островски и Владо Петков. Ярък отпечатък в работа на Силвестър, като театрален актьор оставя скандалната режисьорка Лилия Абаджиева.Повече от 12 години, той играе основно главни роли в култовите и спектакли, като "Хамлет", "Страданията на младия Вертер", "Женитба“, "Чайка", "Ромео и Жулиета" и др.

От 1994г. до 2006 г. Силвестър Силвестров е познат от сцените на Народен театър „Иван Вазов“, театър „Сълза и смях“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Малък градски театър "Зад канала"...

През 1997г става част от екипа на ексцентричното предаване на БНТ "1002 Нощи".

През 2003 година Силвестър Силвестров заедно с Владислав Петров и Александър Сано създава проекта „Братя Мангасариян". Там той успешно влиза в ролята на сърцат ром на име Зюмбюл, а песните им "Бай Мангау", "Теро Реро" и "Млад,силен, красив" стават национални хитове за България.

2009г. Силвестър заедно с Владислав Петров и режисьора Николай Мутафчиев създават студио за аудио визуални проекти, анимация и специални ефекти.

В личен план актьорът е щастливо разведен с популярната актриса и телевизионна водеща Мария Силвестър, с която имат един син.

Ter'o Rer'o

Bratia Mangasarian

Видео

  • Bai Mangau[Old Man Gipsy] Mangasarian Brothers пусни

Артисти

Всички артисти