Top Artists | Agency

Обратно в Новини

Деси  Добрева  – умението да изправяш на крака зала 1 на НДК

13/11/2019

Деси Добрева зашемети публиката си с невероятно шоу на 12-и ноември в емблематичната зала 1 на НДК.

Лицето на етно музиката беше в своя вихър и показа световно ниво на родна сцена.

Този път изненадите започнаха още с началото. С дълбоко поетичен текст и под авторската музика на Деси на сцената акробатката Станислава Иванова изпълнява танц, висяща на 27 метра от тавана. Деси се появява в бяло като същински ангел. Запява. Тръпки като мравки те полазват и остават така до края на концерта. Настръхването е запазена марка на Деси. Гласът ѝ е просто хипнотичен.

28 песни, 2 незабравими часа в компанията на музика, танци и магия ! 

Страхотните музиканти от Лудо Младо Бенд; гайдарите от Българска Национална Гайдарска Асоциация, предвождани от Петър Янев  - дъхът на публиката секна при появата на родопските гайди, които бяха толкова многобройни, че не оставиха място на сцената, и така разнолики – мъже, момчета, деца, девойки, обединени от едно – свирят в космически синхрон; виртуозният китарист Цветан Недялков от Ку-Ку Бенд; дуетът с Мими Николова „Замълчи, замълчи” от филма „Любимец 13”; шеметните изпълнения на танцова формация „Гераци” и балет „No Name”, пъстрите фолклорни изпълнения на формация „Багри”;  македонският виртуоз Джамбо Агушев и неговия оркестър – Горан Брегович би станал на крака, за да ги аплодира. 

Абсолютно незабравимо беше появяването на феноменалния талант Мариус Куркински, който ни напомни, че честваме 100 години от рождението на Николай Хайтов с етюд-фрагмент от разказа „Засукан свят”.

Присъствието на Мариус, освен сбъдната Десина мечта, е и своеобразно напомняне за предстоящата премиера на най-новия филм на Мариус с участието на Деси в саунтрака, а именно „Засукан свят”.

Деси се включи собственоръчно на рояла в „Лудо младо”, а на върха на сюрпризите беше изсвирването с дъщеричката ѝ Алина на „Хей, мори Ружке”. Четири ръце. Двама души, които са си най-мили – майка и дъщеря. Лично и крайно трогателно. 

Всички присъстващи искрено се радваха, плакаха, танцуваха, смяха, ставаха на крака многократно, бяха същински светулки на повърхността на море в мрака с фенерчетата на мобилните си телефони по време на баладите. 

Надсвирване, надиграване, надпяване и за всичко това не е нужно да се мечтае. Случи се.

Събитието беше първокласно, каквато е и Деси в своето амплоа на творец.

Като истински артист Деси - блестяща в своите одежди, развяла самодивски коси, разтопи всички с пословичната си ангелска бленда - това гласище скрито в тяло на птиче, сред канонада от умопомрачителни музиканти, сред танци, които подканват и теб самия на тази култова сцена.

Етно, фолклор, патриотизъм, боса нова, джаз, поп, суинг, денс, рок, сърцераздирателни балади, реге… дъжд от стилове в Зала 1. А хорото, което звучи в края на всеки концерт на Деси, тази вечер беше още по-дълго, гъвкаво, всеобхващащо и магнетично!

 Концертът на Деси Добрева бележи нов етап в развитието на музикалната култура и концертна дейност у нас.

Благодарности за емоцията!