Top Artists | Agency

Обратно в Новини

С феноменален концерт завърши честването на 70 годишнината на Русенска опера

07/12/2019

 Една от най-големите легенди на световната оперна сцена Лео Нучи обгърна с таланта си и докосна сърцата на публиката в НДК, сякаш се получи едно истинско взаимно обяснение в любов.

Водеща роля за пълнотата на това усещане имаше филхармонията на Държавна опера Русе, която под вещата ръка на друг италианец –диригента  Джорджо Крочи, през цялото време подклаждаше страстта съвместно с розата на подиума  Анастасия Бартоли. 

 В основата на репертоарът бе четвърти италианец - композиторът Джузепе Верди.

 „Вердиевият баритон не е баритонът нито на Моцарт, нито на Росини, нито на Белини. Вердиевият баритон има свои характеристики, които не се откриват при останалите композитори - той придава човечност“, подчерта Лео Нучи.

по време на концерта,в който прозвучаха арии от: Набуко, Отело, Дон Карлос, Макбет, Бал с маски, Луиза Милер, Силата на Съдбата, Трубадур, Двамата Фоскари и Сицилански вечерни.

 Тази първа среща на Лео Нучи с Българската публика не е първият му досег с България:

 „Свързвам България с един свят на операта, който обичам и който много ме научи посредством българските ми приятели.Това бяха едни от най-големите оперни певци : Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Анна Томова-Синтова,с които успях да споделя на сцената толкова много роли и спектакли. Те бяха образци за мен и допълниха един от най-важните ми уроци - какво означава да бъдеш певец “

 Без светлини и специални ефекти, а само съм силата, мощта и чистотата на уникален глас, концертът на Лео Нучи е едно от музикалните събития в България през 2019 година. 

 Благодарим на Държавна опера Русе за уникалната възможност да преживеем тази среща и да се влюбим в музиката отново и отново.

 Наистина прекрасен завършек на празненствата, посветени на 70-годишния юбилей на Държавна опера Русе.