ГЕОРГИ ХРИСТОВ

 Георги Христов е сред най- големите имена в българската популярна музика, който със своята забележителна кариера допринася за него винаги се говори с огромен респект и уважение – и от колеги и най-вече от публиката,чиято вярност и любов  той  счита за най-голямата си награда.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Георги Христов е роден в София. От малък мечтае да бъде певец и успоредно с обучението си в училище ходи и на уроци по музика. Първата му публична изява била когато е едва 6-годишен и леля му го качва на сцената на бар „Москва“, а той изпълнява песента „Bu Bu Bu“ на Оскар Бентан,където впечатлява всички с музикалните си заложби. Професионално пред публика пее за първи път 6-годишен на сцената на читалище „Раковски“ на празника на училището си. Песента е хитът на Емил Димитров „Моя страна, моя България“, която той представя с акордеон.

 След завършване на гимназията през 1981г. веднага кандидатства и е приет в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В тези години той вече има първите си изяви и популярност в музикалните среди. Още тогава става солист на група „Такт“,а през лятото на 1981 г. реализира първия си студиен запис – песента „Следи“, на която по-късно прави кавър версия. Съвсем в началото на своята кариера, още студент, Георги Христов гастролира в Монголия и бившия Съветски съюз с Биг-Бенда на Българското национално радио с диригент Вили Казасян.

 Авторите, които първоначално подават ръка на младия талант, са даровитите композиторки Зорница Попова и Мария Нейкова. Те написват първите му песни, с които той печели любовта на широката общественост. Сред тях са „Всяка нежност е за двама“, „Накажи ме с любов“, „Ще те накарам да се влюбиш“, „Дали си разбрала“…

 Съвсем скоро следват и участията на Георги Христов на престижните фестивали „Златният Орфей“, „Мелодия на годината“, „Бургас и морето“, „Пролетния радио-конкурс”…където печели първите си награди. И така, много скоро младият певец с впечатляващи вокални качества завладява сърцата на публиката и привлича много свои почитатели. Не закъсняват и поканите към него за концерти в чужбина – Европа, Азия, САЩ…от където донася и поредните  си отличия  и Гранд При.

 През годините Георги Христов не престава да обогатява репертоара си и в стилово отношение. Изпълнява както песни от течението на модерния поп – балади, диско, латино и рок, така и фолклор от различни краища на България. Правил е кавърверсии на хитове на едни от най-големите световни звезди. Автор е на музиката и текста на по-голямата част от песните в репертоара си.

 Днес името Георги Христов се свързва с понятия като професионализъм, изисканост, стил и престиж. Превръща се в марка, символизираща успеха и вечният стремеж към израстване. Всяка поява на Георги Христов в публичното пространство демонстрира огромна стъпка напред в творческото му развитие като резултат от личен труд и стремеж към усъвършенстване.

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

ВИЖ ВСИЧКИ