Джанго Зе – Миро Морски

Сложете на една сцена изрядна ритъм секция и един пеещ ексхибиращ гений с китара отпред. Резултатът е Джанго Зе. Изявите на групата носят на публиката неповторима музикална наслада и сценични импровизации. Не липсват и изненади: на чело на групата е…китарист…не свирач на китара! Китарист, който си е изградил собствен стил. Казва се Мирослав Атанасов, познат още като Миро Морски, и е абсолютно автентичен с невероятна си лекота и безупречна техника на свирене – без имитоторски напъни и  „наподобявания на водещи световни колеги”.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Миро сам по себе си е уникален. Няма проблем да свири по световни сцени без извинителното „добър е за България”. Той просто е добър навсякъде. Затова е участник в различни международни проекти, последният от които е лондонската му група The Turbans.

И другата изненада си я бива – Миро е български музикант, който успява да използва в музиката си балкански и източни ритми, но без пошлявина. При Миро няма да намерите и капка от чалга примитивизмът. В авторството му прозира познание за балканските ритми и начини на музикално мислене, доказвайки, че музиката ни може да се изпълнява и да е слушана от хората по света и без музиковедска подготовка за ритми, метруми, тактове… За Миро тя не е „екзотична” и „интересна”, тя е просто добра. Затова са толкова успешни и съвместните му концерти с група „Карандила” и други уникални етномузиканти.

Като композитор Миро пише прекрасните си авторски песни без „взаимстване”, с прости и ясни, извиращи от душата му текстове, в които липсват досадните „поучителни” и „мъдри” слова. Доказателство за това е всяка негова песен, която веднага запомняш, запяваш, а много често чак след години преоткриваш за себе си дълбочината и нейното послание: „Луди жаби”, „Твоята усмивка”, „Голяма грешка”, „Карамба Джанго”, „Двата лимона”, „Еко-зелена песен”, „Пали, Кате” , „Двама”, а в душата на Миро е пълно с още и още песни, които чакат да бъдат записани, изсвирени, споделени…

Ура, ура!  Миро Морски отново събра бандата си, а всеки допир с Джанго Зе  си е един истински емоционален и музикантски взрив.

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ГРУПИ

ВИЖ ВСИЧКИ