Диана Дафова

Диана Дафова – певец, композитор, музикант, танцьор,продуцент. Наричана още „Духовният глас на България”
Диана Дафова е уникален музикант и изпълнител. Музиката й се разпространява в 25 държави на три континента. Нейните композиции са комбинация на елементи от различни жанрове, култури и традиции от цял свят с богата хармония и неповторима звучност.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Композициите й  са вдъхновени от постоянното търсене на една силна творческа личност в света на видимото и невидимото. Текстовете включват 16 езика като санскрит, келтски, латински, италиански, японски, северно американски индиански, български, зулу, арабски, португалски, виетнамски, английски и др… и носят дълбоки духовни послания към човечеството.
Диана Дафова е родена и израснала в София. Учи класическо пиано  в Музикалното училище и джаз пиано и пеене в Музикалната академия в София. Елегантното и пластичното й  поведение на сцената се дължат на изучаване на класически и джаз балет .Диана започва своята солова кариера през 1985 година. Песните й „Няма лесно щастие“, „Различни светове“, ”Няма късна любов” и „Ти си моя живот” се превръщат в телевизионни и радио хитове. Тя е отличена със специалната награда в конкурса „Мелодия на годината”.
Песните й са популярни заради перфекционизма на нестандартната й солово-артистична интерпретация. Магнетичното присъствие на Диана на екрана също допринася за силата на музиката й и нейното въздействие. Диана Дафова има много радио и телевизионни хитове, както в България, така и в чужбина, както и стотици концерти и участия в международни фестивали и конкурси.

Някои факти и постижения
Диана Дафова е носител на наградата Златно Реми (REMI GOLDEN WINNER) за най-добър концерт на живо (спектакъл в Лас Вегас) на 43-тия годишен международен филмов фестивал в Хюстън, 2010 между 4400 участници от 33 държави.
Песента „Аадия” от албума „Звуци на Земята“, записан в Холандия е селекционирана от НАСА и изпратена в Космоса със совалката Колумбия.
Диана е специален гост на самото излитане в Cape Canaveral,Флорида.Създаден е видеоклип със специално предоставени от НАСА архивни кадри.
За песента си „Талиесин“ Диана е удостоена с 1-ва награда за композиция в категорията“World“ и 3-та награда (от всички 15 категории) в конкурса „USA Songwriting Competion 2000“, състезавайки се с 35 000 участници от цял свят.
Хилари Клинтън притежава в личната си колекция последните албуми на Диана и й благодари за музиката й в лична кореспонденция.
Папа Йоан Павел  II  й пише, че ще я споменава в молитвите си заради музиката, която създава.
Сенатът на Тексас й връчва Петиция No:470 за специални постижения в областта на музиката и изкуството в световен мащаб.
Диана Дафова е пратеник на добра воля към ООН и участва многократно в международни благотворителни концерти и проекти, подпомагащи Агенцията за бежанците. За дейността си получава медал „60 години ООН“.
Американската военна мисия Camp Bondsteel в Косово награждава Диана с 5 медала за отличие за ексклузивния й концерт в базата. По този повод е заснет 30 минутен документален филм.
Диана е носител на наградата „Златен Феномен“ за феноменални постижения в областта на певческото изкуство и наградата „Златно перо“ за принос към българската култура.
Първият й международен албум „Charisma“, в който тя е композитор, продуцент  и изпълнител се разпространява от CD Baby (САЩ), Times Music (Индия), Riva Sound (България) и Music Media (Италия).
Следва албумът й „One World in Song“, издаден в САЩ през 2009 от КRB Music, Nashville. Песента „One World“ е в челните места на Топ 100 World в САЩ в продължение на 8 месеца, а албумът е номиниран за най-добър солов изпълнител и най-добър албум на годината.
За първи път в италианската компилация Le Regine Della Musica, издадена на диск от Musicmedia Milan и разпространявана от RCS Italy, е включена музика от Балканите. Избрани са две композиции на Диана Дафова.
През 2013 г. Диана Дафова издава новия си, отново авторски албум „One World in Harmony’ (Един свят в хармония).
За допълнителна информация: www.dyana-dafova.com

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

ВИЖ ВСИЧКИ