Квартет „Славей“

Квартет „Славей“ е създаден от великата певица на България Надка Караджова през 1991 г. В него се изявяват едни от най-добрите певици: Светла Караджова, която е и вокален проподавател в СУ „Климент Охридски“, Лиляна Галевска – с уникалните трънски песни, най-ниският родопски контраалтов глас в България-Марияна Лютова, и прекрасният граовски глас и докторант по музика Кристина Карамфилова.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

С многобройните си концерти квартетът е посетил всяко кътче на България, като същевременно е популяризирал с брилянтните си изпълнения уникалността на българския фолклор в десетки държави в Европа, Америка, Азия и Африка.
В дискографията си имат издадени 18 самостоятелни диска в България и 3 диска в Токио (Япония), както и съвместни продукции с много български и чуждестранни изпълнители, между които Лили Иванова, дует Ритон и др.

В богатия им репертоар влизат стотици песни от българската фолклорна съкровищница:”Славей ми пее”,”Цона е мома убава”, ”Дреме ми се, лега ми се”, „Планино, Стара планино”, ”Мама Георги дума”, „Лиляно моме”, „Кога и да дойда”, „Маро”, „Канят ме, мамо”, „Ой, ти бекярино”, „Гане ле, Ганчице”, „В градина мома седеше”, „Оро се вие”, „Цветените очи”, „Бегала Радка”, „Пиленце пее”, „ Нено ле”, „Девойко, мари хубава”, „Брала мома ружа цвете”, „Рофинка”, „Тих вятър”, „Тръгнала е малка мома”, „Динка има църни очи”, „Кате, Катерино” и много, много други.

Освен уникалните майсторски акапели, изпълненията на квартет „Славей” могат да бъдат и в съпровод с едни от най-изявените музиканти и танцьори в България, както и в партньорство с други певци – Стефан Митров, Илия Луков в „Кате, Катерино”, Васко Василев – Базилио, Хари, Дует „Ритон”, Катя Близнакова, Сара Бласко от Австралия и много други. В различни камбинации и партньорства квартетът може да представя и изключително успешния си проект „Празник на площада”.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ГРУПИ

ВИЖ ВСИЧКИ