КИКИМОРА

КИКИМОРА е българска група създадена през 2011 г. от Николо Коцев – основател и на групата BRAZEN ABBOT (с участието на Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Tony Harnell, Doogie White и др.)

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

КИКИМОРА е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: „да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт „. Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време.

Изключително успешната професионална международна кариера на Николо Коцев с участието си в различни формации, конкурси, девет години е изпълнителен директор на групата на Робин Гиб от Bee Gees и прочие, е белязана и с написването и поставянето на рок операта Нострадамус, която през 2011 г. печели международно признание. В нея участват: Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Alannah Myles, Sass Jordan, Doogie White (Yngwie Malmsteen, бивш Rainbow), Göran Едман и Йорн Ланде и др.

Това амплоа на Николо Коцев води КИКИМОРА към реализацията и на по-мащабни проекти съвместно със симфонични оркестри и хорове, в които групата изключително успешно изгражда трудната, но прекрасна симбиоза между изразителните средства на двата жанра.

През 2012 група КИКИМОРА осъществява с голям успех концерт с авторска музика на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР в зала България, под диригентството на Емил Табаков, както и множество концерти в цялата страна. Тази година, групата участва в закриването на Моцартови Празници Правец 2013, с участието на Русенска филхармония хор, с диригент Жан Ангелов, където изпълняват произведения на Моцарт, Верди и Вагнер.

Всичко това допринася за интереса към групата от страна на българските медии и най-вече от публиката, пред която квинтетът превръща всеки свой концерт в изключително събитие. Момчетата са единодушни, че само в искреното изпълнение на живо е истинската сила на съвременния рок.

КИКИМОРА:
Николо Коцев – китари, вокали
Александър Атанасов – соло вокал, китара, хармоника
Николай Тодоров – ударни, вокал
Николай Цветков – бас, вокали
Марин Иванов – клавишни

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ГРУПИ

ВИЖ ВСИЧКИ