КРИСТА

Още с появяването си на музикалната сцена, Криста получава високата оценка на големите авторитети на българската музикална индустрия, критици и най-важната, на публиката.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Завършила с отличие през 2008 год. „Поп и джаз пеене” в Музикалната Академия „Панчо Владигеров”, Криста печели национален конкурс за вокални артисти, с което става  първият артист на продуцентския лейбъл за нова българска музика „Стерео стая”. Криста е носител на награди от конкурси и фестивали, сред които стипендията „Най-добър млад поп изпълнител” на фондация Национална Опера и балет за 2008 г. и награда за Дебют на юбилейното издание на конкурса „Златна пролет“ 2009 на БНР. 2012 г.  Криста получи специалната награда на журито на „Златна пролет” и стана първият солов артист, който получи възможността да представи България на престижния фестивал Eurosonic в Грьонинген, Холандия, където през януари 2013 г. младата певица изнесе самостоятелен концерт с групата. Криста и музикантите й получиха високата оценка на феновете, медиите и музикалните експерти, които присъстваха на фестивала.

Дебютният сингъл на Криста – „Това, което искаш” (музика, текст, аранжимент – SYMPHONICS, режисьор на видеото – Валери Милев), постига безспорен успех, изкачвайки се на челни позиции във всички български ТВ и радио класации. Следва шесткратно излъчване в класацията за най-гледана музика в Европа на музикалния гигант MTV – “World Chart Express”. Парчето е класирано на второ място в престижния чарт.

Вторият сингъл на Криста, „Имам”, е представен в края на 2009 г. Автори на песента са B.O.Y.A.N. и Мага, а режисьор на видеото е Николай Нанков. Криста представи нов акустичен вариант на сингъла на концерта по случай 10 годишнината на БГ Радио пред 20-хилядната публика на пл. Батенберг в София.

„За теб”, следващият сингъл на Криста, е с характерното за предстоящия албум на певицата свежо клубно звучене. Песента е дело на младата певица и автор Rachel Row, а аранжиментът е на Страхил Велчев, Rachel Row и B.O.Y.A.N. Режисьор на видеото е Валери Милев. Уникалната хореография е дело на танцьор и хореограф №1 на България Милен Данков.

Най-новият сингъл на Криста „Силна любов” е с участието на българския хип-хоп титан Спенс. Песента бе представена в края на 2012г. Видеото е режисирано от талантливия Павлин Иванов – BASHMOTION и представя неочаквана и различна арт визия на Криста. Автори на „Силна любов” са Бобо и B.O.Y.A.N.

Изключителният талант на Криста е най-въздействащ на сцената, където всяко нейно участие е истински музикален празник.

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

ВИЖ ВСИЧКИ