МАРИАНА ПОПОВА

В сценичните си варианти на изява, освен като солов изпълнител, Мариана Попова включва съпътващи музиканти и балет, програми с Дани Милив Бенд, с Орлин Горанов и много други.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Мариана Попова е една от обичаните и уважавани певици в България. Своята музикална практика и сценични изяви Мариана започва още от дете, преминавайки през народните танци, модерен и джаз балет, а на 18 години вече работи с една от успешните български поп групи Коко Мания. След близо 6 години работа в музикалните клубове, една незаменима школа, Мариана започва самостоятелна работа по първия си солов проект заедно с Дани Милев. И резултатите не закъсняват – победа на вътрешния конкурс на Българската Евровизия, представяне на страната ни в Атина през 2006 година. Следват много международни участия Белгия, Русия, Виетнам, Франция, Гърция, Испания, Кипър и други. През 2007 излиза и първият албум “New religion”, представен на публиката с голям концерт. През 2008 Мариана печели и наградата за певица на годината от БГ- радио.
Следва излизането на втория албум „Предай нататък”, в който Марияна събира дуетите си с едни от най-популярните мъже в българската музика като Орлин Горанов, Васил Найденов и др. Като треньор в шоуто Гласът на България през 2012 именно добрамереността и професионализма на Мариана извеждат победителя точно от нейния отбор. Пак през 2012 певицата печели и втората си награда от БГ радио, този път за текста на безпорният хит „Чуй ме” в дует с Орлин Горанов.

Мариана Попова подкрепя много млади и талантливи артисти без излишно да натрапва този факт публично, старае се винаги да балансира между изкуство и социална ангажираност, обича животните, има дъщеря на 3 години, раздава се докрай на сцената и в живота. Ето един неин авторски текст, който максимално разкрива артистичната й същност:

„Подари на живота си сладката тръпка,
че от себе си нещо си дал.
Не превръщай мечтите си в глупава сметка,
За да се радваш на това, че си живял”

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

ВИЖ ВСИЧКИ