МАРИЯ ИЛИЕВА

Мария Илиева е едно от емблематичните имена на българската поп сцена.
Продуцент, автор, многократно отличавана за Певица Nо1 на България. Безспорният ѝ талант и харизма ѝ печелят както високото признание на медии и критика, така и безусловната обич на публиката.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

определен като „феномен в българската поп музика” (сп. „Ритъм”, 2001). Оттогава насам има издадени 19 видео сингъла, самостоятелни и в колаборация с други артисти, всеки от които е достигал първо място в музикалните класации. Хитовете „Крадена любов”, „Чуваш ли ме” и „Думи” влизат в класацията за най-слушана европейска музика на MTV “World Chart Express” и са неколкократно въртяни по музикалния гигант.

Дуетът на Мария Илиева с Keith Thompson “Truly” е излъчван многократно по електронни радиа в Аржентина, Великобритания, САЩ и Австралия, където заема първото място в седмичната класация на най-слушаното денс радио в Сидни, ZFM. През 2009 “Truly” спечели наградата за най-добра поп-денс песен на Наградите на SEEME. Хит сингълът “I Like” се задържа на първо място в класацията на американската телевизия Eurochannel в продължение на десет седмици.

Мария Илиева е единственият източноевропейски артист поканен да представи страната си на концерта по случай 50-годишнината на ЕС в Брюксел през 2007 г. Събитието е гледано от близо половин милиард зрители в цял свят.

През 2011г. се навършват 10 години от старта на соловата кариера на Мария Илиева, което певицата отбелязва с концертно турне в страната. Финалният концерт „10 години Лунен сън” в зала „Фестивална” в София представя спектакъл на световно ниво. Мащабното шоу е определено като едно от най-значимите музикални събития на 2011.

През август 2012 Мария е поканена да представи България във фестивала Top of the Top в Сопот, Полша, редом с най-известните изпълнители от 16 европейски държави. Певицата представя “I Like” пред 5-хиляди души в залата и над 4 милиона зрители.
Мария Илиева е съдия и ментор в първия български сезон на най-мащабното музикално реалити в света X Factor.

Мария участва в  американски и български филмови продукции, сред които „Емигранти“ (2002), „Монтьорът“ (2004), „Undisputed 2: Last Man Standing“ (2005) и „Без угризения“ (2012).

Паралелно с музикалната си кариера, Мария застава зад значими социални и благотворителни каузи. Подкрепя фондациите „И аз мога“, „Face2Face“, „Цветан Цанов“, кампанията на AVON „Срещу рака на гърдата“ и др.

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

ВИЖ ВСИЧКИ