СВЕТОГЛАС

С уникалните си гласове и магнетично сценично присъствие, с разнообразната си програма и различен прочит на традицията, квартет „Светоглас“ се нарежда сред най-популярните и обичани български фолклорни формации.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

„СВЕТОГЛАС” в състав Даниел Спасов, Милен Иванов, Виктор Томанов и Станимир Иванов е създадена е през 2009 година. Тя е от  първите български мъжки вокални формации, чиято цел е да представя богатството и красотата на старинното българско мъжко народно и църковно пеене. Артистичните им изяви включват многобройни записи, филми, албуми и престижни турнета във Великобритания, Испания, Италия, Колумбия, Русия, Норвегия, Швеция, Франция, Унгария. Основателите на формацията Даниел Спасов и Милен Иванов са солисти на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“ и водещи на популярното предаване „Иде нашенската музика” по БНТ. Изключително успешни у нас и по света са поредиците техни концерти под мотото „Тайнството на българската полифония“. Наред с това певците изпълняват обичани от няколко поколения българи народни песни, реализират програми за различни български празници, представят песни на  балканските народи и различни етноси.

Изпълненията на „Светоглас” са изключително подходящи за различни празници от национален и местен характер, чествания, тържества, сборни концерти, изложби, фестивали, събития, сватби…

През 2012 година излиза първият албум на „Светоглас”, наречен „Колелото на живота”. Той е издаден с подкрепата на програма „Култура” на Столична община. През 2014 година по покана на гръцката музикална компания „Музика резервата” формацията осъществява проекта с църковни песнопения „Моление Господне”.

Красота и мистика, полифонична звучност и докосване до корените на една от най-древните музикални култури, звуците от миналото с тяхната съвременна интерпретация – това са музикалните светове, които създава вокална формация „Светоглас”.

ВИДЕО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ГРУПИ

ВИЖ ВСИЧКИ