ХОР „ВАНЯ МОНЕВА“

Хор „Ваня Монева” е един от най-популярните български фолклорни хорове и несъмнено принадлежи към най-ценните културни богатства на България днес.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Хорът е основан през 1994г. от диригента Ваня Монева и мениджъра Емил Минев. Хора впечатлява с богата палитра на музициране в различни стилове – обработен фолклор, църковна музика, съвременни джаз и поп проекти, кантатно-ораториална музика, филмови и театрални продукции, world music.

Ваня Монева е сред ярките имена в историята на българското хорово изкуство. Носител е на множество награди: за принос за развитието на българската култура „Златна книга”, 2011г., ECHO на немските музикални продуценти за компакт-диска Bulgarian Soul с Веселина Кацарова, 2003г., „Златно перо” за принос към българската култура, 2001г., Специалната награда на „Салон на изкуствата”, НДК, 2000 г. и много други. Преди „Космически гласове”, Ваня Монева е главен художествен ръководител и диригент на „Мистерия на българските гласове”, Женски народен хор при БНР, Представителен смесен хор „Алеко Константинов”, Хор на софийските девойки, Представителен смесен хор „Петко Стайнов”и хорова школа -гр. Казанлък.

„Бояна на порти седеше”,”Мама Рада думаше”, „Дилмано Дилберо”, „Рофинка болна легнала”, „Тебе поем”, „ Ирино, бяла тракийко” –  това е само малка част от невероятния и изключително стойностен репертоар на формацията, който поднесен от „извънземните” гласове на певиците не само защитава името Космически, но е в състояние да развълнува всяко сърце и да изправи на крака всеки, който се докосне до висините на тяхното изкуство.

Изключителният талант на Криста е най-въздействащ на сцената, където всяко нейно участие е истински музикален празник.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Мост на Небесата

Заповядайте на третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост. Ще можете да се насладите на тържествени [...]

ОЩЕ ГРУПИ

ВИЖ ВСИЧКИ